Welkom bij Mertens

Audi e-tron Charging Service: nieuw prijsmodel en voordelige voorwaarden bij IONITY

  • Laaddienst één jaar actief: aantal laadpunten en landen verdubbeld
  • Audi-klanten laden goedkoper bij IONITY aan 31 cent per kilowattuur
  • Ongeveer 135.000 laadpunten in 24 landen maken e-mobiliteit geschikt voor dagelijks gebruik

Een jaar na het startschot van zijn eigen laaddienst, e-tron Charging Service, voert Audi een prijs per kWh in voor het laden bij de snellaaddienst IONITY. Met 31 cent per kWh genieten e-tron-klanten er van duidelijk voordeligere voorwaarden in het transittarief. Een verdubbeling van het aantal beschikbare landen en laadpunten sinds de marktintroductie heeft de dagelijkse bruikbaarheid doen toenemen. Het premium-laadaanbod maakt met één contract ongeveer 135.000 publieke laadpunten in 24 landen toegankelijk. In het buitenland laden klanten aan lokale gebruiksvoorwaarden en zonder extra kosten.

De e-tron Charging Service maakt deel uit van een totaal-laadaanbod van Audi en geeft vandaag in 24 Europese landen toegang tot de publieke laadinfrastructuur. De Audi-specifieke laadkaart bundelt meer dan 135.000 laadpunten van meer dan 400 verschillende internationale providers. Langs de snelweg kunnen e-tron-klanten dankzij het Transit Tarif aan bijzondere voorwaarden laden bij de High-Power-Charging-laadpalen van het IONITY-netwerk. In de toekomst moet de klant daar enkel nog de effectief geladen hoeveelheid stroom betalen. De prijs van 31 cent per kilowattuur komt overeen met de gemiddelde kostprijs van thuisladen. Bovendien komt de energie uit hernieuwbare bronnen, wat een centrale pijler is van een duurzame en milieuvriendelijke mobiliteit. High-Power-Charging-laadpunten (HPC) van andere providers vervolledigen het aanbod van de e-tron Charging Service tijdens langere trips.

 Vrij reizen: ook in het buitenland uniforme prijzen

Landspecifieke eenheidsprijzen maken eenvoudig en zorgenvrij reizen mogelijk zonder vervelende prijsvergelijkingen. Ook in het buitenland is het vandaag mogelijk om met één contract in 24 Europese landen te laden. Audi-klanten betalen steeds de gebruikelijke prijs voor het land, afhankelijk van de geldende laadsnelheid, en dat alles zonder extra kosten voor roaming. Op die manier laadt een buitenlandse klant op doorreis aan dezelfde voorwaarden als een plaatselijke gebruiker.

 myAudi-app: eenvoudige bediening

De myAudi-app of het Audi-navigatiesysteem helpen in de zoektocht naar het dichtstbijzijnde laadstation. Naast de routeplanning en het vrijgeven van de aangeboden laadpunten informeert de myAudi-app ook welke laadpalen bezet of beschikbaar zijn. Het laadproces kan worden gestart met de Audi-laadkaart of met de myAudi-app. De identificatie en afrekening gebeuren daarbij automatisch op de achtergrond. De app toont bovendien de huidige laadstatus van de wagen.

 De netdekking van de e-tron Charging Service blijft steeds groeien. Meer informatie over het netwerk en de landspecifieke marktprijzen zijn te vinden op www.e-tron.charging-service.audi.