Designschetsen geven eerste blik op het interieurconcept van de nieuwe ŠKODA OCTAVIA

Woensdag 6 november 2019

› De vierde generatie van de OCTAVIA heeft een nieuw instrumentenbord in meerdere niveaus en een groot centraal scherm

› Voor het eerst heeft de bestseller van het merk een stuurwiel met twee spaken

› Wereldpremière van de nieuwe OCTAVIA op 11 november in Praag

 

ŠKODA heeft twee designschetsen vrijgegeven die een eerste indruk geven van het nieuwe interieurconcept van de nakende OCTAVIA. De nieuwe generatie van ŠKODA’s bestseller gebruikt voor het eerst een instrumentenbord in meerdere niveaus en een hertekend stuurwiel met twee spaken. De wereldpremière van de vierde generatie van de ŠKODA OCTAVIA vindt plaats op 11 november in Praag.

De schetsen die zijn vrijgegeven door ŠKODA Design tonen het hertekende instrumentenbord van de nieuwe OCTAVIA. Helemaal bovenaan wordt het bekroond met een groot, vrijstaand centraal scherm en daaronder bestaat het uit meerdere lagen waarvan de lijnen en kleuren verwijzen naar de kenmerkende vorm van het ŠKODA-radiatorrooster. De visuele breedte van het instrumentenbord benadrukt het grootse ruimtegevoel van het interieur. De vierde generatie van het meest populaire model uit de geschiedenis van ŠKODA biedt nog maar eens meer binnenruimte dan zijn voorganger.

Het nieuwe interieurconcept omvat verder een stuurwiel met twee spaken en daarop druk- en draaiknoppen voor een verbeterde ergonomie. Op de elegante en zuivere middenconsole heeft een kleine kanteltoets de plaats van de gekende versnellingspook ingenomen. Die gebruik shift-by-wire-technologie om de gewenste instelling van de DSG-overbrenging op elektronische wijze te communiceren. Ook nieuw voor de nieuwe OCTAVIA is de Climatronic-klimaatregeling in drie zones.