De nieuwe Golf staat in de startblokken

  • Eerste schetsen geven een blik op het design van de achtste generatie
  • Wereldpremière op 24 oktober in Wolfsburg

Als er één model is dat we een bestseller mogen noemen, dan is het wel de Golf. Doorheen de generaties is hij continu verder ontwikkeld en vandaag is hij wereldwijd een gevestigde waarde. Over twee weken, op 24 oktober, onthult het merk Volkswagen in Wolfsburg de achtste generatie in wereldpremière. Hij is meer gedigitaliseerd en geconnecteerd dan ooit tevoren, bulkt van de innovaties en pakt uit met een hoogst expressief design.

In dit nieuwe model zijn alle sterke punten die van de Golf een wereldwijde bestseller hebben gemaakt verder geperfectioneerd. Naast het nieuwe gamma van efficiënte motoren geeft verder ontwikkelde ondersteltechnologie een boost op het vlak van levendigheid. De nieuwe Golf is ook een trendsetter door zijn gedigitaliseerde en connectiviteitsgerichte interieurwereld, zijn rijhulpsystemen en zijn online gebaseerde functies en diensten.

Zijn koetswerkdesign is dynamischer dan ooit tevoren, en toch is hij van alle kanten onmiddellijk herkenbaar als een Golf. In het interieur bepalen frisse kleuren en stoffen de look van het nieuwe compacte model, net zoals de nieuwe digitale cockpit.

De jongste generatie van de Golf komt in december op de markt.