Welkom bij Mertens

Kies uw merk

A5 Sportback g-tron

A3 Sportback g-tron

A6 allroad quattro

Maak uw afspraak
Onderhoud / herstellingen

Afspraak maken

Occasiewagens met kwaliteitsgarantie

Nu bekijken

Onderhoud & Herstellingen

Originele Onderdelen

Mertens gebruikt alleen Originele Onderdelen. De beste waarborg dat je auto altijd perfect in orde is. Originele onderdelen worden ontwikkeld tijdens het ontwerpproces. Ze passen als gegoten in je wagen. Het is dus geen toeval dat je van twee jaar garantie geniet op originele onderdelen én de montagewerkzaamheden.

Gespecialiseerde techniekers

Mertens werkt uitsluitend met gespecialiseerde techniekers, die zich continu bijscholen via de VAG groep. Ze zijn mee met alle technische ontwikkelingen in het gamma. Daardoor zijn ze prima geplaatst om je wagen in topconditie te houden.

Uitmuntende service

Als je langskomt, gaat onze aandacht niet alleen naar je wagen. Terwijl je even wacht, geniet je van een warme kop koffie of een frisdrank in onze lounge. Geen tijd te verliezen? Werk dan verder met onze gratis wifi.

Hogere herverkoopwaarde

Je wilt je wagen verkopen? Dan is een compleet onderhoudsboekje van een officiële verdeler belangrijk.Je koper is dan zeker dat je wagen alleen door gespecialiseerde techniekers én met originele onderdelen werd onderhouden. Wat bijna altijd leidt tot een hogere herverkoopwaarde.

Gratis Assistance

Door je wagen te laten onderhouden bij een officiële verdeler, ben je zeker dat je probleemloos naar de volgende onderhoudsbeurt rijdt. Dat noemen we met trots de mobiliteitsgarantie. Elke nieuwe wagen geniet van gratis Assistance. En die verlengen we automatisch na elke onderhoudsbeurt. Zo geniet je 7 dagen per week, de klok rond van bijstand bij mechanische pech, elektrische storing of immobilisatie in heel Europa, en dat zonder kilometerbeperking. Je bent dus altijd gerust.

Audi Assistance: +32 (0)2 756 86 81

Volkswagen Assistance: + 32 (0)2 756 86 88

Skoda assistance: + 32 (0)2 756 86 89

 

Banden

Een praktische 'band-leiding'

Stond je er ooit bij stil hoe klein het contactoppervlak tussen je wagen en de weg is? Vier keer de oppervlakte van een postkaart, meer niet. Dit beperkte draagvlak wordt gevormd door je banden… en die moeten dus in optimale staat zijn. Alleen zo ben je zeker van een goede wegligging en betrouwbare rijprestaties.

 

Winter of zomer

Vraag 1: Welke type banden kies je het best?

Banden zijn banden? Dat dacht je maar. Er zijn substantiële verschillen tussen winter- en zomerbanden. En dat merk je aan de grip en het rijgedrag.

Winter- en zomerbanden verschillen in profiel en rubbersamenstelling. Een zomerband is op zijn best bij hogere temperaturen, ook op een nat wegdek. Een winterband garandeert dan weer een betere wegligging bij lage temperaturen.

Ook merk je een verschil in verbruik en slijtage. Zo zal een winterband sneller afslijten in de zomer en omgekeerd.

Wanneer wisselen tussen winter- en zomerbanden? Daar is een handig trucje voor. Bij overgang naar winter- of zomeruur, wissel je best ook je banden. Makkelijk te onthouden.

Wij raden aan om twee keer per jaar te wisselen van band.

 

Minder verbruik, meer grip en rijcomfort

Vraag 2: Waarom balanceren en uitlijnen?

Voel je tijdens het rijden geregeld trillingen of zelfs schokken aan het stuur? Lijken je banden ongewoon snel of ongelijkmatig te slijten? Dan zijn ze vermoedelijk niet correct uitgebalanceerd. Balanceren voorkomt onnodige slijtage, verbetert het contact met de weg en verhoogt je rijcomfort.

Niet alleen de banden, ook je wielen verdienen aandacht. Ze moeten perfect zijn uitgelijnd. Dat wil zeggen dat ze in de juiste positie moeten staan tegenover de wagen. Is dat niet het geval, dan kan je wagen bij rechtdoor rijden naar links of rechts trekken. Dat creëert extra weerstand waardoor uw brandstofverbruik de hoogte ingaat. Met optimaal uitgelijnde wielen slijten je banden minder snel en geniet je van meer rijcomfort.

Ben je niet zeker of je banden goed gebalanceerd en je wielen goed uitgelijnd zijn? Maak een afspraak bij één van onze Mertens vestigingen, wij kijken het graag voor je na.

 

Bandenspanning en profiel

Vraag 3: Hoe controleert u zelf de staat van uw banden?

Bandenspanning
Een correcte bandenspanning is cruciaal voor je veiligheid. Ze vermindert je brandstofverbruik en verlengt de levensduur van je banden. Bovendien garandeert een juiste bandenspanning een optimaal stuurgedrag.

Tips om zelf uw bandenspanning te checken

 • De voorgeschreven bandenspanning vind je in de handleiding van je wagen en aan de binnenkant van de tankklep.
 • Controleer je bandenspanning vóór een rit, niet erna. De banden mogen niet opgewarmd zijn. Vergeet ook je reservewiel niet te checken.
 • De bandenspanning van banden op dezelfde as moet altijd identiek zijn.
 • De spanning kan wel verschillen tussen voor- en achteras.
 • De ventieldopjes moeten stevig vastgeschroefd zitten en mogen niet defect zijn.
 • De voorgeschreven bandenspanning kan verschillen, afhankelijk van de belasting (bv. het aantal personen aan boord) en de gebruiksomstandigheden. Controleer je bandenspanning om de vier weken bij normaal gebruik. Is uw wagen extra zwaar geladen of vertrek je met vakantie? Dan zet je indien nodig meer spanning op de banden.

 

De ideale profieldiepte van een band

Ook kwaliteitsbanden slijten. Check de profieldiepte van je banden regelmatig. Dat doe je met een speciale profielmeter. Maar een smal muntstuk werkt ook perfect.
Vanaf welke minimumdiepte vervang je beter je banden?
- Zomerbanden: minder dan 3 mm.
- Winterbanden: minder dan 4 mm.

De profieldiepte mag in elk geval niet minder zijn dan het wettelijk voorgeschreven minimum van 1,6 mm.

 

Van productiemoment tot maximum snelheid

Vraag 4: Hoe “lees” je jouw banden?

Op de flank van je banden vind je meer info dan je denkt. Een overzicht:

 • 195 => BREEDTE: breedte in mm van het contactoppervlak.
 • 65 => HOOGTE: verhouding hoogte/breedte. In dit geval is de hoogte van de band gelijk aan 65% van de breedte.
 • R15 => DIAMETER: R is een radiaalband met een diameter van 15 inch.
 • 91 => LAADINDEX: het getal staat voor een maximaal gewicht. In dit geval is dat 615kg.
 • T => SNELHEIDSINDEX: staat voor de maximale snelheid. Deze bedraagt hier 190km/u.
 • 3312 => Deze 4-cijferige DOT-code vertelt je wanneer je banden geproduceerd werden. Handig als je weet dat na 4 jaar de kwaliteit van rubber snel achteruitgaat en je best je banden vervangt.
 • In dit voorbeeld betekent 3312 het volgende:
 • 33: de kalenderweek van de productie, in dit geval half augustus.
 • 12: productiejaar, in dit geval 2012.


Soms vind je ook een sneeuwvlokje of de aanduiding ‘M+S’ op de flank van de band. Dan weet je dat om een winterband gaat.

 

Technische controle

DOOR DE AUTOKEURING GERAKEN WAS NOG NOOIT ZO GEMAKKELIJK

 

 • Je raakt gegarandeerd van de eerste keer door de keuring en je bespaart jezelf geld, tijd en onaangename verrassingen.
 • Onze specialisten controleren elk punt van de autokeuring met behulp van de modernste technologie.
 • Als er ingrepen nodig zijn, laten wij je dat vooraf weten en bezorgen je een offerte.

Vervangwagens

Vervangwagen huren, slechts 49 € per dag!*

Mertens heeft verschillende vervangwagens ter beschikking. Deze beschikbaarheid is afhankelijk van de grootte en duur van de herstelling en het beschikbare aanbod op dat moment.

Staat je voertuig bij ons in onderhoud of voor een herstelling? Wij regelen het voor jou!

 

*Aanbod geldig vanaf 1/12/2019

Carrosserie

Met onze carrosserieafdelingen in Sint-Niklaas en Dendermonde maken wij deel uit van het WONDERCAR netwerk, gespecialiseerd in “smart-repair” voor schades beperkt tot drie panelen. Herstellingen zullen hier worden uitgevoerd in een smartbox volgens het SYMACH concept, voortrekker in de eendagsherstellingen en de reparatie van cosmetische schade.

In deze vestigingen zullen wij verder ook in staat zijn om grotere voertuigen te ontvangen, zoals grote bedrijfsvoertuigen of mobilhomes.

Wij beschikken daarenboven ook over een moderne vloot van huurwagens, fietsen en we bieden haal- en brengservice, teneinde uw mobiliteit of die van uw klant zo optimaal mogelijk te garanderen. Door nieuwe technologie kunnen we sommige herstelling uitvoeren terwijl u wacht, daarom hebben we een businesscorner voorzien waar u rustig kan werken.

Vraag snel je offerte aan via

http://www.mertenswondercar.be

Tot binnenkort! 

Wat onze klanten zeggen

 • Heel correcte service. Na elk onderhoud wordt er een lijst overlopen met wat er gedaan geweest is.

  Geert Van Nieuwenhuyze
  Klant bij Mertens Dendermonde
 • Heel vriendelijk personeel. En behulpzaam. Onverwacht een defect remlicht gehad. Langsgeweest zonder afspraak en werd geholpen.

  Tom De Munck
  Klant bij Mertens Sint-Niklaas
 • Juist auto opgehaald....goede uitleg en service

  Sonja Maes
  Klant bij Mertens Sint-Niklaas
 • Vriendelijke medewerkers en vlotte service.

  Aaron Van Boven
  Klant bij Mertens Sint-Niklaas
 • Heel vriendelijke mensen met kennis van zaken

  Mohamed Nassaj
  Klant bij Mertens Dendermonde
 • Snelle en goede service

  Yves Franckaert
  Klant bij Mertens Dendermonde
 • Topbediening en service..... 10sterren ipv 5 waard...

  Chris Coenssens
  Klant bij Mertens Lokeren
 • Op 2 augustus op doorreis naar Spanje gestrand met pech met onze VW T5 California. In Lokeren de VW dealer Mertens geraadpleegd. Helaas was de diagnose niet positief en was reparatie niet opportuun. Alle medewerking gekregen om ons vervangende vervoer te regelen. Ik heb geen contracten met deze firma, maar als ik in België een VW ging kopen en op service mijn keuze moest maken: firma Mertens zou de keuze worden. Hartelijke dank voor jullie support !

  Marc Smulders
  Klant bij Mertens Lokeren
 • Helaas ben ik contractueel verplicht naar een andere VW garage te gaan, want anders zou ik graag hier blijven gaan. Vlotte & correcte herstelling & interventies. En dit met de glimlach i.p.v. het gevoel te krijgen dat je een last bent als je een herstelling/onderhoud nodig hebt. Wat helaas wel het geval is bij de andere garage.

  Bart Dierick
  Klant bij Mertens Lokeren

Nieuws

1job

Locatie